Ons verhaal

In de kern van Felix Flos is iedereen gelijk. Iedereen verdient een glimlach en de kans om zich te ontplooien.

Maar Felix Flos gaat niet alleen maar over glimlachen. Felix Flos is in 2018 ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen recht op hetzelfde heeft. Iedereen heeft recht op de kans om te bloeien.

De wereld zit helaas anders in elkaar. Die kans is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om echt impact te kunnen maken en iedereen die kans te gunnen, is Felix Flos opgericht. Ga met ons de uitdaging aan om de wereld mooier te maken en draag mee aan onze vier kernwaarden.

Mens, natuur, dier én kwaliteit.

Maatschappelijk BetrokkenOndernemen

Felix Flos is niet voor niks onze naam – het betekend geluksbloem in het Latijn. In iedere stap zijn we bezig met maatschappelijk betrokken ondernemen.

Het gaat ons niet direct om het meeste rendement, maar om de meeste impact. Je hoort vaker over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar niet zo vaak over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Wij werken alleen maar met partners die de wereld ook willen verbeteren. We zijn bezig met verantwoord ondernemen door te letten op eerlijke productie. We werken zoveel mogelijk aan klimaatneutraliteit én gaan zelfs een stap verder. We zijn betrokken bij de processen en mensen om wie het gaat en ondersteunen ngo’s die zich inzetten voor onze kernwaarden.

Wij zijn een sociaal maatschappelijk betrokken sokken merk.

Waarom sokken?

De sok is een van de eerste kledingstukken die de mens uitvond en die we vandaag de dag nog steeds gebruiken. Sokken hebben een cruciale taak. De eerste sokken uit 250-420 voor Christus zagen er behoorlijk anders uit dan de sokken die we nu kennen, maar hadden dezelfde functie. Sokken vormen een basis en beschermen je voeten die je trouw overal mee naartoe nemen. 

Wij willen als Felix Flos die basis vormen, dat beschermlaagje.

Voor een kind in India speelt dat beschermlaagje een cruciale rol in hun schoolcarrière. Ze leren schrijven, rekenen, maken vrienden. Ze krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen zodat ze later een baan kunnen vinden. Felix Flos biedt ze een beschermlaagje, net zoals onze sokken om jouw voeten. 

Het is onze missie om zo dicht mogelijk bij een gelijkwaardige wereld te komen.

Maar de wereld verander je niet alleen. Doe goed met jouw
bestelling en steun onze missie.

Shop | HerenShop | dames