Ons verhaal

Wij geloven in een wereld met balans. Met gelijkwaardige kansen voor iedereen én een planeet die voor onze toekomst kan blijven zorgen. Daarom vinden wij het belangrijk om aandacht te geven aan maatschappelijke onderwerpen en NGO’s te ondersteunen die aansluiten bij onze kernwaarden. Mens, natuur, dier én kwaliteit.

Smile, to the planet

#Mens

Bij ons staat de mens centraal. Wij geloven namelijk dat wij mensen de meeste invloed hebben op onze aarde.

De kinderen van nu zijn onmisbaar om onze planeet in de toekomst leefbaar te houden. Door ze te voorzien van educatie en de kans om naar school te gaan kunnen we een verschil maken hoe er later met de planeet omgegaan.

Daarom steunen we sinds 2018 Stichting Parvati, een Stichting die zich inzet voor scholing aan kinderen die in armoede geboren zijn en door het veranderende klimaat hun toekomst zien verdwijnen.

Door aandacht voor ze te vragen en bij te dragen aan de kosten voor lesgeld, boeken en schoolkleding zorgen we dat elke kind een kans heeft om later te profiteren van onze welvaart.

#Natuur

Alles om ons heen komt uit de natuur. Het is een voedzame bodem voor onze welvaart en daarom iets om zuinig op te zijn.

Een leefbare wereld zonder gezond ecosysteem is ondenkbaar en toch groeit wereldwijd de ontbossing van natuurgebieden en raken rivieren en oceanen steeds meer vervuild.

Sinds 2023 ondersteunen we de Plastic Soup Surfer door bij te dragen aan expedities waarmee het tij gekeerd kan worden en nieuwe beslissingen genomen worden die in het belang zijn van ons eco-systeem.

De boodschap is dat we af moeten van de wegwerpmaatschappij en de plasticvervuiling.

Zo kunnen wij blijven genieten van al het moois dat de natuur ons geeft.

#Dier

Het zijn vaak de dieren die ons een manier hebben laten zien hoe wij als mens verder kunnen komen. Ze ondersteunen ons in het behoud van de planeet en geven misschien wel het beste voorbeeld van ons allemaal.

Projecten die zich inzetten voor het behoud van het welzijn van dieren in de natuur zijn hard nodig en verdienen onze aandacht en inzet.

Op dit moment kunnen we een financiële samenwerking met een organisatie die zich hiervoor inzet nog niet bekostigen en dragen wij bij door aandacht voor dierenwelzijn te vragen.

Ons steven is om ook hier aansluiting bij te vinden met het steunen van een warmhartige organisatie. Help ons mee, koop je nieuwe sokken bij ons.

#Kwaliteit

Sokken waren één van de eerste kledingstukken die de mens ging dragen. Het bracht ons letterlijk verder. Om deze vooruitgang duurzaam te maken, wordt het uit Afrika verkregen katoen in Europa op een biologische manier verwerkt tot garen. Deze garen dragen het Oeko-Tex certificaat, een internationaal certificaat die erop toeziet dat er geen chemische middelen in het proces gebruikt worden en de kwaliteit gewaarborgd wordt.

Door te kiezen voor Europa beperken wij onze CO2 impact en werken we samen met een fabriek die voor een groot deel draait op groene energievoorziening.

Na de productie en een kwaliteitscontrole komen de sokken terecht bij Business Post Limburg, een sociale werkgever die ervoor zorgt dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om mee te doen in de samenleving.

The founders

Felix Flos wordt gerund door twee maatschappelijk betrokken mensen.

Zakenmaatjes en liefdevolle privé partners.

2015


Wij hebben elkaar in 2015 leren kennen op een zomerse dag. Op het terras in Groningen. De plek waar Hedy vandaan komt en daar sloeg de vonk over. Nu, jaren later staan we samen aan het roer van een maatschappelijk betrokken organisatie. Een organisatie die een reflectie is van ons.

2018


Het begin van Felix Flos brengt je terug naar 2018 waar het idee ontstond om samen een bedrijf te starten dat streeft naar een gelijkwaardige wereld. Een eerlijke wereld waar verschillen in aanwezig mogen zijn. Iets wat we als partners ook van elkaar omarmen. We doen het samen en samen zijn we betrokken.

Wij geloven dat een planeet in balans kan staan en bewijzen dat met Felix Flos. Door het maken van duurzame keuzes en constant te beseffen dat we ook één van de elementen zijn die de aarde nodig heeft.

Daarom vinden wij het belangrijk om een merk te bouwen dat gericht is op maatschappelijke betrokkenheid voor iedereen.

“Onze missie is om de wereld te verbinden en terug in balans te brengen”

Maar, daar hebben we jou voor nodig. Steun ons én doe goed met jouw bestelling.

SHOP HERENSOKKENSHOP DAMESSOKKEN