Ons verhaal

In de kiem van Felix Flos is iedereen gelijk. Iedereen verdient een glimlach.

Maar Felix Flos gaat niet alleen maar over glimlachen. Felix Flos is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen recht op hetzelfde heeft. Iedereen heeft recht op de kans om te bloeien.

De wereld zit helaas anders in elkaar. Die kans is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om echt impact te kunnen maken en iedereen die kans te gunnen, is Felix Flos opgericht. Ga met ons de uitdaging aan om de wereld mooier te maken.

Maatschappelijk BetrokkenOndernemen

In iedere stap van Felix Flos zijn we bezig met maatschappelijk betrokken ondernemen. Het gaat ons niet om het meeste rendement, maar om de meeste impact. Je hoort vaker over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar niet zo vaak over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Wij werken alleen maar samen met partijen die de wereld ook willen verbeteren. We zijn niet alleen bezig met verantwoord ondernemen door te letten op bijvoorbeeld klimaatneutraliteit, circulariteit, inclusiviteit of eerlijke ketens, we gaan een stapje verder. We zijn ook betrokken bij de processen en mensen om wie het gaat.

Felix Flos verspreidt het gevoel van eigenwaarde, door een sok, een baan en door onderwijs.

Waarom sokken?

De sok is een van de eerste kledingstukken die de mens uitvond en die we vandaag de dag nog steeds gebruiken. Sokken hebben een cruciale taak. De eerste sokken uit 250-420 voor Christus zagen er behoorlijk anders uit dan de sokken die we nu kennen, maar hadden dezelfde functie. Sokken vormen een basis en beschermen je voeten die je trouw overal mee naartoe nemen. 

Wij willen als Felix Flos die basis vormen, dat beschermlaagje.

Voor een kind in India speelt dat beschermlaagje een cruciale rol in hun schoolcarrière. Ze leren schrijven, rekenen, maken vrienden. Ze krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen zodat ze later een baan kunnen vinden. Felix Flos biedt ze een beschermlaagje, net zoals onze sokken om jouw voeten. 

Het is onze missie om zo dicht mogelijk bij een gelijkwaardige wereld te komen.

Maar de wereld verander je niet alleen. Doe goed met jouw
bestelling en steun onze missie.

Shop HerenShop dames