Stichting Parvati

1 op de 4 meisje in India wordt gedwongen door armoede om voor hun achttiende te trouwen. Toen Jamilah Mohuddy na een verblijven van een aantal maanden in India geschrokken terugkwam van de armoede die er heerst richtte ze Stichting Parvati op.

Start van onze samenwerking: 2021
Donaties sinds de start: € 980,-

Stichting Parvati zorgt sinds de oprichting in 2011 ervoor dat straatarme kinderen die geen enkele kans makten om mee te komen in de samenleving een nieuwe toekomst te bieden.

In Tamil Nandu, het zuiden van India zorgt Jamillah met een kleine groep van vrijwilligers en één projectleider dat kinderen een kans krijgen om naar school te gaan.

In India heerst helaas nog veel armoede onder de bevolking en de kansen om daaruit te komen zijn zonder hulp haast onmogelijk. Dankzij de inzet van Parvati komt die hulp.

Doordat Parvati een kleinschalige Stichting is houden ze hun werk transparant en kunnen ze de kinderen die op de juiste manier, en doelgericht begeleiden.

Het werk van Stichting Parvati is van belang voor ons allemaal. Door kinderen een kans te geven om naar school te gaan zorgen we dat kinderhuwelijken, maar ook gedwongen prostitutie op zeer jonge leeftijd geen kans krijgt om als inkomen te dienen.

De kinderen waar Parvati zich op richt zijn de meeste arme, en kwetsbare kinderen. Dit is niet altijd makkelijk, het vergt een hoge inspanning om gezinnen te overtuigen.

Gezinnen die vaak al generatie vastzitten in het systeem van armoede en daardoor niet altijd geloven dat er een uitweg is.

Stichting Parvati bewijst het tegendeel. Door de positieve aanpak van de Stichting overtuigen ze ouders dan dit de beste keuze is.

Met gepaste trots en een groot medeleven voor deze kinderen sturen wij Stichting Parvati sinds de oprichting van Felix Flos.

 

“Gife a man a fish, he’ll eat for a day, teach a man to fish, he’ll eat for life”

Maar, daar hebben we jou voor nodig. Steun ons én doe goed met jouw bestelling.

SHOP HERENSOKKENSHOP DAMESSOKKEN