Plastic Soup Surfer

Iemand op zijn surfplank vragend om aandacht voor plastic zwerfafval kan lollig overkomen. Maar de boodschap van afgestudeerd bioloog, gedreven kunstenaar en gepassioneerde surfer Merijn Tinga is wel degelijk serieus.

Start van onze samenwerking: 2023
Donatie sinds de start: € 500,-

Plastic afval dat via onze wateren terecht komt aan kusten van landen waar het niet eens te koop is, is maar één van de vele voorbeelden die Merijn tegenkomt tijdens zijn surf expedities.

Door over zeeën en rivieren te drijven met zijn surfplank die van afvalplastic is gemaakt laat de Plastic Soup Sufer, Merijn ons het beeld van de andere kant zien.

Het afval wat hij aantreft is vaak afkomstig uit landen die ver weg liggen dan waar hij met zijn surfboard suft.

Dit kan en moet anders. Dankzij Merijn en zijn team wordt hier aandacht aan gegeven en bewustwording gecreëerd onder bedrijven en overheden.

Ook wij zijn ons sinds de kennismaking met de Plastic Soup Surfer nog bewuster geworden van plastic vervuiling aan onze Europese lusten en nemen dit mee in beslissingen die we moeten nemen.

Het team van de Plastic Soup Surfer bestaat grotendeels uit vrijwilligers. De Stichting Plastic Free Sea is de rechtspersoon achter Plastic Soup Surfer, en wordt gebruikt om grote campagnes, project en expedities uit te vergoeden. De stichting heeft een ANBI status en heeft (uiteraard) geen winstoogmerk.

De Stichting is hard op weg om hun missie te bereiken.  Van wegwerpplastic naar herbruikbaar plastic én afscheid nemen van de wegwerpmaatschappij.

We kunnen zeggen dat we enorm trots zijn op onze samenwerking en blij zijn dat we de Plastic Soup Surfer met ons merk mogen ondersteunen.

Fotocredits: Marjolein Vinkenoog

“Niet wegwerp, maar hergebruik moet de nieuwe norm worden”

Maar, daar hebben we jou voor nodig. Steun ons én doe goed met jouw bestelling.

SHOP HERENSOKKENSHOP DAMESSOKKEN